Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

#PetraToth15

A széria a Petra Toth márka
15. évfordulóját ünnepli.


"Kiskorom óta készítek ékszereket, körülbelül 6 éves
koromtól. Minden beszélgetésben megkérdezik tőlem,
hogy lehetséges, hogy egy ilyen kicsi gyermek
eldöntse, mi lesz a sorsa. "

"Különc vagyok, sosem érdekelt különösképpen a születésnapok és névnapok ünneplése. Máig nehezen jegyzem meg mikor van a születésnapom, nem beszélve a közeli hozzátartozóim ünnepeiről. Nem volt ez mindig így. 15 évvel ezelőtt felszálltam egy gyorsvonatra, ami sosem áll meg. Az, hogy nem érkezem észrevenni az ünnepeket egyike a Petra Toth nevű gyorsvonat mellékhatásainak."

Kiskorom óta készítek ékszereket, körülbelül 6 éves koromtól. Minden beszélgetésben megkérdezik tőlem, hogy lehetséges, hogy egy ilyen kicsi gyermek eldöntse, mi lesz a sorsa. Az én szemszögemből ez egyáltalán nem különös. Egyszerű gyerek voltam egy ligetfalusi (Petržalka) panelházból, akin az apja rendszeresen kitöltötte a mérgét, órákig tudott velem kiabálni. Édesanyám sosem szólt közbe. Kettejük kapcsolatára is ez volt jellemző. Ez volt a normális. Valójában ezzel sem tűntem ki. Ha valaki közlekedett a lépcsőházban, majdnem minden lakásból veszekedés hangja szűrődött ki. Mindig lépcsőztem, féltem bárkivel is közösen használni a felvonót. Kiskoromtól máig nyugtalanítanak az emberek. Találtam barátnőket a szomszédos panelházakból, de az ő kedvenc szórakozásuk az volt, hogy pincéket gyújtottak fel. Ezzel nem értettem egyet, tudtam, hogy ilyet nem illik csinálni, nem helyes. Így inkább otthon ültem, gyöngyökbe és apró drótokba temetkezve. A saját rendetlenségem vett körül, beletemettem magam, mint egy hörcsög. Ámde otthon mindig fennált a lehetősége annak, hogy elérkezik a rendszeres kiabálás ideje, hogy milyen rendetlen vagyok, rossz jegyeket hozok és mindent tönkre teszek, amihez csak hozzáérek. „Egy betanított majom jobban csinálná, mint te!” – ezt mondták nekem a legtöbbször. És ott megszületett. Megszületett a legcsúfabb homokszem gyöngyházba zárva, bezárva a saját világomba, nagyon vastag kagylóréteggel védve. Ahogy telt-múlt az idő az életemben dráma drámát váltott, időközben egyre többet alkottam, és erre a kis homokszemre apró gyöngyház kezdett felépülni. Az alkotásaimmal fejlődtem, folyamatosan új módszereket és technikákat tanultam. Azután egy döntő pillanat következett. 20 éves voltam, elsős az egyetemen, amikor édesapám örökre itt hagyta ezt a világot. Azonnal otthagytam az egyetemet és azon kezdtem el gondolkozni, hogy mi lesz velem. Egész nyáron azon töprengtem, hogy mit akarok és mit szeretek, aztán szeptemberben, a 21. születésnapom után megszületett A végső döntés – elköltözöm Pozsonyból, vidéken fogok alkotni, és mindent megteszek azért, hogy bebizonyítsam azt, amire mindenki azt mondta, hogy lehetetlen: ékszerkészítésből élni Szlovákiában.

Iskola, kitaposott út, kapcsolatok és a szlovák elittel való összeköttetések nélkül. Eldöntöttem, hogy olyan környezetben fogok élni, amire mindig is vágytam, ahol béke, szeretet és harmónia vesz körül. 150km-re az események központjától alkottam. Lépésről lépésre építettem fel az álmomat, de milliónyi lépést kellett megtennem. Találkoztam emberekkel, akik segítettek, volt, aki csak úgy, mások stratégiailag. Találkoztam olyanokkal, akik követni akartak, mások megloptak (igen, hírességek is), találkoztam olyanokkal is, akik csendben mellettem álltak és mindig hittek bennem. De a saját fanatikus elhatározásom nélkül sosem jutottam volna el idáig.15 éves utam során áldozatokat kellett hoznom, kapcsolatok értek véget, amelyek többször összetörték a szívemet, és a szilánkokat oly nehéz volt összeszedni. Az állandó félelem, szorongás és a kisebb-nagyobb sikerek öröme és eufóriája váltotta egymást. Minden hiba, minden kudarc egy rakéta sebességével mozgatott engem, képes voltam órákig elemezni, hogy valami miért nem alakul úgy, ahogy én azt elképzeltem. Minden kudarc erősebbé és elszántabbá tett. A sikerek után nem a várva várt öröm érkezett, hanem a hatalmas felelősség érzése. Mert akármilyen sikert érünk el, az út, amit végig kellett jártunk, visszatükröződik a szemünkben, elönt minket a hatalmas felelősség érzése, a felelősség önmagunk iránt és az új utak iránt, amik megnyíltak előttünk.

Ezalatt a 15 év alatt született két csodálatos lányom, ők egy olyan világba születtek, amelyet én magam hoztam létre. Ők az én inspirációm és sokszor a fejlődésem szükséges fékezőerői. Találkoztam Veletek, kedves vásárlóim, néhányan közületek máig megtartottátok az immár 15 éves darabokat. Együtt haladtunk az úton, megtapasztaltuk mindannyian, amit az élet hozott, nehézségeket és örömet egyaránt. Ha bárki kérdezi, hogy mi az én legnagyobb sikerem, a válasz egyértelmű. TI, akik az alkotásaim révén csatlakoztatok hozzám."Az alkotásaim tükrözik mindazt, ami az életemben történt. A gyermekkori kezdetektől napjainkig, amikor is megértettem, hogy ha valami értékeset szeretnénk hátrahagyni, fel kell tűrni az ingujjunkat és kezdeményezni."Idén a márka a 15. évfordulóját ünnepli és én megengedtem magamnak, hogy alkossak valamit, ami csak az enyém. Valamit, amivel megünneplem azt a kalandos utazást, amit 15 évvel ezelőtt naivan elkezdtem. Valamit, ami örökké emlékeztetni fog arra, hogy ha az ember igazán elszánt és szorgalmas, hatalmas dolgokat képes véghez vinni. Olyan dolgokat, amikben rajta kívül senki sem hitt. Valamit, ami segíthet és formálhatja az embereket, következésképpen pedig az egész társadalmunkat. Ha ma be kellene fejeznem a munkámat, azt azzal a tudattal tenném, hogy megtettem minden tőlem telhetőt, hogy rengeteg nőnek okoztam örömet, hogy segítettem láthatóbbá tenni egyes régiókat, hogy meghallgattam számos történetet és segítettem azon elszánt embereknek, akik ugyanúgy ragaszkodnak a gyökereinkhez.

A 15 év alatt megértettem, hogy mindegyikünk egy homokszem és csak rajtunk áll hány réteg gyöngyházat építünk magunkra annak érdekében, hogy az életünkből létrehozzuk a legszebb és legérdekesebb gyöngyszemet. A gyöngyökben az az érdekes, hogy a rétegek növekedésének semmi sem szab határt. Évekbe telhet mire elkészül egy gyöngy, és a folyamatot semmivel sem lehet felgyorsítani. És amikor úgy gondoljuk, hogy a gyöngy már elkészült, valószínű, hogy még csak félúton jár és a méretét még a többszörösére növelheti.

"Fáradhatatlanul dolgozzunk önmagunkon, gazdagodjunk tudással és alkossunk. Hozzuk létre az életünkből a legszebb és legérdekesebb gyöngyöt.
Megmutatom én miképp ünnepelem azt, amiről álmomban sem gondoltam, hogy sikerül. Egy szériát a Petra Toth márkának szentelve.
#PetraToth15"